Previous Next

Buteikių ledas 2018

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Sekmadienį Rokiškio rajone, ant Buteikių tvenkinio buvo surengtos automobilių varžybos. Jose savo vairavimo įgūdžius ir techniką nusprendė išmėginti gausus būrys automobilių sporto mėgėjų, tačiau pagundai lenktyniauti ledu neatsispyrė ir ralio lenktynininkai ar kylančios automobilių sporto žvaigždės.

 Ant tvenkinio varžybas organizavęs Rokiškio automobilių sporto klubas „Aukšta pavara“ čia įrengė beveik vieno kilometro ilgio trasą. Ji pasižymėjo dviem greitomis atkarpomis ir dviem apsisukimais trasos galuose. Dalyviai tądien čia varžėsi suskirstyti į septynias klases pagal tai, kokia ašimi varomus automobilius vairuoja ir kokias padangas pasirinko lenktynėms.

Sudalyvauti varžybose panoro ir žymūs sportininkai. Iš Panevėžio į Rokiškį su „Mitsubishi Lancer EVO IX“ atskubėjo ralio lenktynininkas Giedrius Notkus. Beje, jis savo automobilį paskolino ir Matui Valiuliui, kuris ralio varžybose skaito stenogramą Giedriui Firantui. Iš Zarasų į Rokiškį taip pat atvyko ir ralio lenktynininkas Marius Dainys.

Dalyvių parke buvo galima sutikti ir dar vieną Lietuvos ralio meistrą Martyną Samsoną, tačiau tądien jis pats prie vairo nesėdo. Martynas talkino varžybose dalyvavusiam ir šiemet rimtų ketinimų ralio kroso varžybose užsienyje turinčiam savo sūnui Kajui Samsonui.

M1 įskaitoje dalyviai varžėsi su savadarbėmis dygliuotomis padangomis, tačiau čia startuoti galėjo is sportiniais dygliais „apauti“ automobiliai, mat čia galioja nerašyta taisyklė, jog savadarbiai dygliai važiuoti leidžia greičiau nei sportiniai.

Tačiau net ir „lėtesniais“ sportiniais dygliuotais ratais važiavęs Matas Valiulis, kuris vairavo Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“ iškovojo pirmąją vietą. Antrą laiką parodė kitas rokiškėnas Darius Valiulis. Trečiosios vietos taurę iškovojo Kajus Samsonas, sėdęs prie BMW vairo.

 

Šaltinis: 15min.lt

Informacija

Kontaktai

Rokiškio automobilių sporto klubas "Aukšta pavara"
Teisinė forma           Asociacija
IM.K.                        304231178
Adresas                   Jaunystės 10-17, Rokiškis
Klubo pirmininkas   Saulius Žiukelis  
Telefonas                8-698-14507
El. paštas               informacija@aukstapavara.lt
©2024 SK Aukšta pavara

Paieška